Nieuws

Momenteel ondersteunen wij het project SA CARES FOR LIFE in Zuid-Afrika

Ruim 2,3 miljoen kinderen in Zuid-Afrika zullen wees zijn of in de steek gelaten door hun familie. Van deze kinderen zal ruim 1,7 miljoen hiv/aids hebben. Deze cijfers weerspiegelen de verontrustende voorspellingen voor de situatie in Zuid-Afrika in 2010. Veel jonge moeders in dit land hebben het gevoel dat zij geen middelen of kracht hebben om voor hun pasgeboren baby`s te zorgen. Zij kiezen daarom vaak voor illegale abortus, of leggen hun kind te vondeling. De laatste jaren is het aantal baby`s dat te vondeling is gelegd in openbare ruimtes dan ook schrikbarend gestegen. Ook hebben veel (wees)kinderen met hiv/aids in Zuid-Afrika geen thuis of toekomst.

Wat doet SA Cares for Life?
SA Cares for Life is een christelijke organisatie die specifiek hulp biedt aan baby`s, jonge kinderen en moeder in Zuid-Afrika. De organisatie biedt de vele (aids)weeskinderen en jongeren een thuis en geeft voorlichting in de gemeenschap en op scholen over het voorkomen van hiv/aids. Daarnaast biedt SA Cares for Life zwangere vrouwen een alternatief voor abortus door opvang en adoptie aan te bieden. Ook ondersteunt de organisatie, waar mogelijk, de vrouw om haar kind bij zich te houden als zij hier voor kiest (bijvoorbeeld door training te geven waarna zij mogelijk in haar eigen onderhoud kan voorzien). De organisatie is opgericht in 1996.

Wat houden de projecten in?
SA Cares for Life organiseert projecten rond drie hoofdthema`s. In het kort zijn dit:

  • projecten binnen de gemeenschap: hulp voor vrouwen en kinderen binnen hun eigen gemeenschap. Zij krijgen in hun eigen omgeving eten, onderdak, scholing en gezondheidszorg. Ook worden zij zoveel mogelijk beschermd tegen misbruik.
  • babyopvang: een veilige plek voor baby`s die urgent en tijdelijk verzorging nodig hebben. Hier worden de baby`s verzorgd totdat een tehuis of adoptiefamilie voor ze is gevonden.
  • moederopvang: een thuis ver van huis voor zwangere vrouwen die hulp nodig hebben. Zij verblijven hier samen met andere vrouwen in 'familiesituatie'.

Illegale abortus, weeskinderen, vondelingen. De situatie is schrijnend. Door bij ons een orchidee te kopen helpt u mee deze projecten te ondersteunen, want de volledige winst van onze orchideeën gaat naar dit project. 

 

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Website ontworpen en ontwikkeld door X-Interactive, internetdiensten