Wereldkinderen

Ieder kind heeft recht op een thuis.

 

Opgroeien zonder de bescherming van een gezin. Zonder een eerlijke kans op een leefbare toekomst. Voor miljoenen kinderen is dat de harde realiteit.

 

Wereldkinderen ondersteunt lokale partnerorganisaties in meer dan 14 landen die ervoor zorgen dat deze kinderen in eigen land in een gezinssituatie kunnen opgroeien: een thuis in plaats van de straat of tehuis. Samen met haar partners zet Wereldkinderen zich in om kinderen in nood veilig te laten opgroeien in het eigen gezin, pleeggezin of een gezinsvervangende situatie. Daarnaast krijgen de kinderen en hun families ook toegang tot onderwijs.

Jaarlijks helpt Wereldkinderen wereldwijd zo’n tienduizenden kinderen via ruim 80 lokale projecten.

 

Wereldkinderen is een kinderwelzijnsorganisatie die zich inzet voor kinderen zonder thuis. Uitgangspunt is dat opgroeien in de sfeer van een liefdevol en respectvol gezin een fundamenteel recht is van het kind. Wanneer kinderen niet in een gezin of gezinsvervangende situatie in eigen land kunnen opgroeien, kan verhuizing naar een gezin in een ander land een overweging zijn. Wereldkinderen biedt projecthulp en bemiddelt bij adoptie.

 

Voor meer informatie over de projecten ga naar www.wereldkinderen.nl

Website ontworpen en ontwikkeld door X-Interactive, internetdiensten